Nya sopstationen är på plats i Rissne

Äntligen!

Nu har SÖRAB sett till att det tillfälligt finns en mottagning för grovsopor i Rissne. I alla fall tills den nya och mycket större ska  byggas ut. Även den kommer att ligga i Rissne, men tidsplan är idag oklart när det blir av. Men dialog med Sundbybergs Stad pågår.

Mottagningen är bemannad under delar av samtliga dagar i veckan, och finns på Valkyriavägen 1 i Rissne.

Det som bl a får slängas är: möbler, cyklar, madrasser, barnvagnar, keramik, plastmöbler, balkonglådor, blomkrukor, dricksglas, galgar, lakan, mattor, dynor, pulkor, stekbannor, tallrikar, träsaker o dyl.

Det som INTE får slängas där  är: farligt avtal som t ex elektronik, vitvaror, däck och rivningsmaterial.

För farligt avfall och elavfall, lämnas dessa i Returpunkten eller mobila återvinningscentralen.

Läs mer utförligt här, i Sundbyberg Mitt i, sid 6-7.

 

Mvh

Styrelsen